Как репортер на Нова събира увлекателни истории от цял свят в ново предаване?

„World Stories: малки истории от големия свят” е новото предаване по Нова телевизия, което от 9-ти септември ще събужда зрителите всяка неделя от 8.30 ч. с едни от най-интригуващите истории от всички краища на света.

„Предаването е много интересно с това, че разказва различни истории на различни хора от държави от целия свят. Тези истории са правени от Дойче Веле и техни партньори, като всяка една телевизия изпраща история, която се излъчва в предаването. Така че, зрителите могат да се радват на това, че имат уникалната възможност да погледнат всяка една държава от различен ъгъл”, разказа делегираният продуцент и международен редактор в Новините на Нова - Александрина Аврамова.

Водещият на предаването Живко Константинов обясни, че е изключително доволен и щастлив, че се появява подобно предаване, тъй като в българския ефир почти няма такива предавания.

„Точно подобно, което да е с пътешествия по целия свят и да сервираш сутринта, докато човек се събужда и си пие кафето, такива невероятни истории е просто уникално”, обясни с усмивка Живко, който не скри, че все пак в училище географията не е била любимият му предмет.

Каква е ролята на Хонконг за икономическия растеж на Китай през погледа на местен предприемач? Каква е личната история на работник в петролните кладенци в Нигерия, или как известен комедиен актьор от Ливан се опитва да въведе терапия чрез актьорско изкуство в местните затвори?

Това са само част от историите, които ще дават космополитен привкус на неделната сутрин и които ще пренасят зрителите на Нова ТВ извън всякакви географски граници.

Целия разговор в студиото, както и откъс от първия епизод, който може да гледате на 9-ти септември в 8.30 ч. – вижте във видеото.

Не пропускайте „World Stories: малки истории от големия свят” – от 9-ти септември, всяка неделя, от 08.30 до 09.00 ч. по Нова ТВ