„Съпругите” Мая и Жени срещнаха зрителите с гуруто на традиционната китайска медицина...

В новата рубрика на „Съпругите” – „Мисия: Родител”, Мая и Жени срещнаха зрителите с д-р Сяолан Джао, сочена за гуруто на традиционната китайска медицина. Въпреки че по специалност д-р Джао е хирург, от началото на практиката си е излекувала хиляди жени, страдащи от умора, депресия и различни гинекологични заболявания.

„Когато пристигнах в Канада, установих, че много хора практикуват западната медицина, но знаят малко за традиционната китайска медицина, която всъщност е превантивна. В западната медицина можете да разрешите лесно спешни случаи, но не и хронични болести”, обясни д-р Сяолан Джао по време на гостуването си при „Съпругите”.

Тя подчерта, че много хора страдат точно от хронични заболявания и даде пример с жените с гинекологични проблеми.

Докторът потвърди, че има много случаи на успешно излекувани от безплодие жени и допълни, че много често безплодието е свързано с употребата на орални контрацептиви, което от своя страна създава хормонален дисбаланс.

Кожата е най-големият човешки орган. В китайската медицина именно чрез кожата се проявява „чи” – енергията в нашето тяло. Тоест, това, което е вътре в нашето тяло, се проявява и навън чрез кожата”, обясни д-р Сяолан Джао и допълни, че според традиционната китайска медицина кожата осъществява връзката между белите дробове и дебелото черво.

По нейни думи има много методи на лечение, които са свързани с природните продукти. Тъй като човешкото тяло е част от природата, много по-естествено, ефективно и без странични ефекти е да се лекуваме чрез такива продукти.

 

Д-р Сяолан Джао поясни, че китайските лечители работят много с акупунктура и показа конкретни точки, които трябва да масажираме, ако страдаме от определени заболявания.

По какъв начин лекува един китайски лекар – проверете във видеото.