Преглед на печата с водещите на "Здравей, България" Христо Калоферов и Калина Крумова

Защо българите убиват? Най-често битови скандали стоят в основата на жестоки саморазправи. Ако шофьор ви отнеме предимството на пътя или ви засече и вие слезете от колата, готов да се саморазправяте с него и сте изпълнен с необуздана агресия и ярост, то вие сте потенциален убиец, пише един от ежедневниците.

Частна болница в София краде пациенти с инфаркти, алармират лекари. От август е в сила заповед на здравния министър, с която се намаляват дежурствата на държавните болници в страната, за да се осигури работа на една конкретна болница, заявява доц. Божидар Финков от болница „Св. Анна”.

Още на здравна тема – лекари скачат срещу чиновници в Александровска болница заради размера на заплатите. Медиците негодуват срещу по-ниските им възнаграждения в сравнение с тези на чиновниците, а в същото време ръководството готви увеличение на заплатите между от 12 до 20 %.

 

Цените на месото, сиренето и шоколада са скочили с 30% само през последния месец. Ще "изяде" ли храната заплатата, както и останалите теми от прегледа на печата в "Здравей, България" гледайте във видеото.