Преглед на печата с водещите на "Здравей, България" Калина Крумова и Христо Калоферов

Минималната работна заплата в София да бъде различна от тази в Монтана или Видин, например. Тази идея ще обсъжда правителството на следващата среща на Тристранния съвет, съобщава вестник „Стандарт”, като цитира финансовия министър Симеон Дянков. Според него почти никой в големите градове не работи за заплата от 320 лева. В същото време в северозападния район една значителна част от хората в частния сектор взимат такова възнаграждение. Така едно евентуално увеличение на минималната заплата може да доведе do проблеми на бизнеса в по-бедните райони, предполага Дянков.

Свързването на касовите апарати на търговските обекти с НАП ще трябва да се изплаща поне няколко години преди допълнителните приходи на държавата да покрият разходите на бизнеса, пише в анализ на вестник „Капитал”. Анализът показва, че увеличението на приходите през тази и следващата година ще се дължи повече на инфлацията, нарасналото потребление и променената структура на външната търговия.

Три бона рекет за детска градина - толкова е поискала директорка на забавачка от родители, за да уреди детето им в нея. Според сигналите в женски форум за подсигуряване на място в детска градина тарифите вървят средно по 1000 лева, а минимумът е 200. Рекетът се прикрива като дарение.