Заменете солта с далеч по-апетитния вкус на лимонов сок!

Една водещите с най-топъл глас – Ива Дойчинова – съветва: „Направете си експеримент – наблюдавайте хора в заведение за хранене и забележете как използват солницата. В огромен брой от случаите те солят храната още преди да са я опитали.” Тя самата признава, че често прави точно така. Свикнала е храната, която й сервират да е безвкусна или просто неовкусена.

Ива Дойчинова споделя, че в желанието си да спре вредния си навик да посолява храната предварително, си е поставила собствено правило – първо да опитва храната и едва след това да преценява от какво има нужда вкусът й. Приемаме съвета й и го прилагаме веднага в една рецепта за салата „Фантазия” с пуешка шунка „Сачи Добро за теб” с до 3% мазнини и -30%* сол. В нея ще заменяме солта с далеч по-апетитния вкус на лимоновия сок, а вие може да експериментирате и с по-наситения вкус на черния пипер или друга подправка по ваш избор.

Салата „Фантазия” с пуешка шунка и авокадо, с по-малко сол, по-добра за теб

Необходими продукти:


300 г. пуешка шунка Сачи Добро за теб, нарязана на кубчета
1 зелена салата
1 ч. ч. листа от спанак
1 добре узряло авокадо
2 с.л. печени орехови ядки
30 гр. синьо сирене
3 с. л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1.    В голяма купа накъсайте зелената салата и спаначeните листа. Добавете нарязаната на кубчета пуешка шунка.

2.    Смесете в отделна купичка подправките, размесете добре, залейте листата и шунката и разбъркайте.

3.    Обелете авокадото, нарежете го на едри парчета и аранжирайте върху салатата. Натрошете синьото сирене и ореховите ядки, поръсете и сервирайте.

Освен Пуешка шунка серията Сачи Добро за теб предлага и Деликатесен салам с до 3% мазнини и -30%* сол, както и Пуешки и Пилешки кренвирши с -50%* мазнини и -30%* сол. Продуктите са добро решение са всички, които се хранят балансирано и здравословно, но все пак искат да се насладят на вкуса на месото. За повече информация, посетете страницата на Сачи Добро за теб във Фейсбук и сайта на Сачи.

Посетете Facebook страницата на „Сачи – Добро за теб”.

* Спрямо максимално допустимото количество за Пуешка шунка по ОН 1884269-90 към БДС 12181-81, за кренвирши по БДС 127-83 и за Деликатесен салам по ТУ 28-88 към БДС 18-86.