Преглед на печата с водещите на "Здравей, България" Христо Калоферов и Калина Крумова

С 10% данък върху лихвите ще осъмнат депозитите на гражданите от 1-ви януари 2013 г., ако парламентът одобри предложението на правителството. Бомбата хвърли вицепремиерът Симеон Дянков с последното си изречение при представянето на Бюджет 2013, пише вестник „24 часа”. Новият налог се промъква чрез промени в Закона за доходите на физическите лица. Дянков смята, че това е по-скоро облагане на богатите.

Темата е на първите страници на всички ежедневници, а според вестник „Сега” „всички са срещу ГЕРБ за 10% данък върху лихвите”.

78% от домакинствата затварят зимнина в буркани, сочат данните от национално изследване на НЦИОМ. Приготвянето на домашни консерви не е в пряка зависимост от материалното състояние на хората. За не малка част от тях то е традиция и начин за осигуряване на по-вкусна храна. За други обаче е средство за оцеляване.  

 

Защо австриец купува 85 кв. м. в София, а нашенецът само 6 кв. м. и каква е покупателната способност на българина, както и останалите теми от прегледа на печата в "Здравей, България" гледайте във видеото.