В студиото водещата е поканена от признателна майка

Депутатът и водеща на „Здравей, България” Калина Крумова изненадващо се превърна в героиня на „Имаш поща“. Този петък от 21.00 ч. ще разберем как пощальонът Пейо се озова при нея с покана за участие и каква изненада я очакваше в студиото при Гала.

Поводът е безкрайната благодарност и признателност на една майка, на която Калина е помогнала абсолютно безрезервно, по време на най голямото нещастие в живота й, а и след това.

Ето каква е историята на Росица и малката й дъщеричка Дени.

Ужасът да станеш свидетел на катастрофа не се забравя лесно. Години по-късно се стряскаш в съня си, когато там тайно все още се промъкват потресаващите сцени от случката. Да видиш как пред очите ти, на пешеходна пътека, кола удря слънцето на живота ти – твоето 3-годишно дете е изживяване, което нe пожелаваш и на най-големия си враг.

За съжаление точно това сполетява Росица на 30 май тази година в Бургас. Пресичайки улицата на зебра, автомобил със софийска регистрация помита младата жена и дъщеричката й. Шофьорът откарва детето до най-близкия медицински център и изчезва. Детето е с комоцио, а по-късно е диагностицирано с церебрален синдром. За да бъдат направени всички необходими изследвания, ядрено-магнитен резонанс и да се плати болничния престой са нужни пари. Росица има три деца и сумите за лечението и наблюдението на малката Дени се оказват непосилни за отчаяната майка.

В този момент с нея се свързва Калина - непозната за Росица млада жена, която по телефона изразява готовността си да помогне с каквото може. Калина разбира за историята на Росица и дъщеря й Дени от социалните мрежи и медиите. От момента, в който тя се среща с блъснатото момиченце, голяма част от грижите за Деница са поети от Калина. Неотлъчното й присъствие карат майчиното сърце на Росица да се изпълва с признателност.

Жената, която е героиня във втората история, е на 48 години и е от Разград. Силва Георгиева се обърна към „Имаш поща“ с надеждата да открие Анжела Тодорова, с която е била неразделна приятелка в детството. Силва и Анжела се запознават през далечната 1973 г. в Кубрат. Двете момичета живеят в един блок, в един и същи вход. Заедно ходят на предучилищна, а след това постъпват и в първи клас. Седят на един чин, споделят първите прочетени букви, първите научени цифри. Година по-късно обаче бащата на Анжела напуска семейството си и заминава за Турция, при първата си съпруга. По неразбираеми за Силва причини, майката на Анжела се връща в родния й Криводол и така двете неразделни приятелки се разделят. Оттогава са изминали почти 40 години, през които Силва и Анжела не са се виждали. Преди три години, съвсем случайно, на автогарата, Силва се заговаря с жена, която се оказва, че е от града на Анжела. Започва да я разпитва за добрата си приятелка от училище и разбира, че майка й е починала, а тя вече живее в София.

С третата история, в студиото ще стане още по-топло, слънчево и ласкаво, защото ще се появят едни искрено усмихнати млади хора - Ивайло, Мартин и Виктория. Всеки един от тях знае много точно значението на думата семейство. Всички имат любим човек до себе си. Всеки един от тях е имал в живота си ярък пример за това как любовта може да продължава с години, а времето да бъде неин съюзник. И тримата са ходили поне веднъж на народни танци. Има и двама човека, които ги свързват за цял живот – това са техните майка и баща. Мартин, Ивайло и Виктория са братя и сестра, които се свързаха с екипа на предаването, за да разкажат за най-щастливото семейство, което познават – тяхното, и да благодарят на родителите си Цветан и Катя за безрезервната обич, която са получавали от тях.

Гледайте „Имаш поща” в петък, 12 октомври, от 21.00 ч. по Нова ТВ.