Преглед на печата с водещите на "Здравей, България" Христо Калоферов и Калина Крумова

120 хиляди евро годишна заплата предлагат болниците в Париж за български лекари – специалисти по радиология и кардиология, пише вестник „Преса”. Великобритания също иска да купи наши медици. Началната заплата за доктор без специалност е 3000 евро, а месечното възнаграждение на анестезиолог или хирург с опит възлиза на около 20 000 лева. Най-търсени обаче са българските лекари в Германия. Там дават между 48 000 и 60 000 евро на година.

Спасяват живот със стволови клетки за 17 лева на месец, информира на първата си страница вестник „Монитор”.

И пак на здравна тематика - оказва се, че само 8000 семейства у нас имат замразени проби. Само 17 лв. месечно обаче струва съхраняването на стволови клетки от пъпна връв, с които човек си осигурява възможност за пълно излекуване от редица смъртоносни и тежки заболявания, съобщи британският учен проф. Роджър Дейнти – основател на първата акредитирана семейна банка за стволови клетки. Вземането на такива за съхранение се осъществява и в нашата страна, като те се пазят между 20 и 25 години.

Какво е виждането на финансистите за новия данък, защо майка взима помощи от името на премиера, както и повече за останалите теми от прегледа на печата в "Здравей, България" - гледайте във видеото.