Открита е обаче нова сметка за разширяването на приюта

Бог ми помага, с неговата благословия съм започнал. Усещам Божията сила как върви покрай мен. Има неща, които казвам, че трябва да го имам и след 2-3 дни някой идва и ми го носи”, разказа отец Иван по време на гостуването си в „Карбовски: Директно”.

Отецът обясни, че в приюта му в Нови Хан има 200 човека – майки, деца и възрастни, които няма къде да живеят и са останали без храна и грижи. Най-малкият жител в приюта е тримесечно бебе, а най-възрастните са на около 70 години.  

Той не скри, че вече е започнал да връща хора, тъй като няма къде да ги приеме.

"Напълнили сме се до козирката", заяви отецът.

 

В момента обаче е направена нова сметка за набиране на средства с цел разширяване на приюта в Нови Хан:

Дом за цираци „Св. Николай” при храм „Св. Троица”
IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк, клон Елин Пелин

С. Нови Хан, Община Елин Пелин
Ул. Търнава 21А
Иван Димитров Иванов

„Почти набавих продуктите до Коледните празници, почти съм спокоен”, обясни още 68-годишният отец Иван и благодари на всички отзовали се. Не пропусне на спомене, че през първия ден от уикенда е имало цяло стълпотворение от хора, които са носели „кой, каквото може”.

Допълни, че все още няма достатъчно въглища, картофи, месни консерви и перилни препарати. Трябва му и парно котле, за да се отопляват изцяло на въглища и да спестят пари от сметките за ток.

На въпрос дали е усетил кризата, отец Иван потвърди и допълни:

„Никога преди това не съм я усещал. Хората, които даряваха се намалиха, а се увеличиха тези, които няма къде да живеят.”


Каква е била мотивацията на отец Иван да направи всичко това досега и какво сподели още за „Карбовски: Директно” – гледайте във видеото.