Ексдепутатът през цялото време твърдеше, че делото срещу него било политическо

„Делото, което беше срещу нас „четиримата”, така наречени. Мен ме извадиха от делото, защото имах имунитет. Останалите хора ги оправдаха, тоест, ако аз бях останал в това дело, щях да получа съответната оправдателна присъда”, обясни ексдепутатът Владимир Кузов, осъден за педофилия, в студиото на „Карбовски: Директно”.

Според Владимир Кузов това развитие говори за това, че делото е било политическо и допълни, че е отказал да гласува за правителството на БСП и ДПС, както и подкупи, като най-големият от тях бил в размер на 300 000 лева, предложен от Ковачки.

„Само от моя глас зависеше кабинетът... Аз не станах кукла на конци”, подчерта Кузов.

Ексдепутатът отрече, че още преди да бъде замесен в политически живот, е бил търсен от полицията.

На въпрос на водещия Мартин Карбовски защо е ходел толкова често на гара „Подуяне”, откъдето преди години започна педофилската сага, Кузов отговори, че е бил там „само няколко пъти”, за да посреща приятели.

Владимир Кузов заяви, че в момента е главен консултант в адвокатска кантора, която подпомага пострадали при пътнотранспортни произшествия, и не е обвързан с политическа партия.

По време на гостуването на Кузов в „Карбовски: Директно” разговорът между двамата се изостри и се стигна до там, че Мартин Карбовски каза на ексдепутата „ти освен педофил си и луд, хахав, иначе нямаше да дойдеш в това студио”.

На въпрос на Кузов защо водещият се е разтреперил, Карбовски отвърна:

Винаги като те видя, ми става гадно. Като те видя и си казвам „този какъв мръсник е”. Цял живот криеш някаква гадост в себе си и като те посочат с пръст, ти веднага си слагаш другата маска – на животното, на което уж не му пука. Ти продължаваш да си си педофил.

Целия разговор в студиото на „Карбовски: Директно” гледайте във видеото.