Според Георги Милков итова има пряка връзка с атентата в Бургас

В „Удавете водещия” стартира рубриката „Отбор по синхронно плюене”. В нея  журналистът Георги Милков и телевизионният продуцент Андрей Арнаудов се обединиха около тезата, че външната политика на министър Николай Младенов не е адекватна.

„На нашия външен министър външната политика по отношение на Близкия Изток му е много по-интересна, отколкото външната политика по отношение на българите извън границите на страната”, заяви Андрей Арнаудов.

Той е убеден, че няма български националист, който да не иска оставката на Николай Младенов или да не е възмутен от това, което прави спрямо българите в чужбина

От своя страна, журналистът Георги Милков подкрепи тезата, че има пряка връзка между атентата, който се случи в Бургас и новата по-активна роля на България в Сирия и Арабската пролет.

„След като искаме да сме номер едно в арабския джаз, естествено, че ще ни се случват тези неща”, допълни журналистът.

Според него фактът, че Николай Младенов е от еврейски произход не е достатъчно обяснение защо това е така и допълни:

„Въпросът е, че тук има едно желание на външния министър много да изпъкне пред шефа на Европейската дипломация лейди Ащтън. Но всичко това, което се прави в Министерство на външните работи по арабската част на мен ми изглежда леко неадекватно.”

Водещият Любен Дилов-син изрази позицията, че България сякаш има две външни политики – една, която се прави от Бойко Борисов, и друга, която се прави от Николай Младенов.

„И сякаш двете нямат общо помежду си”, допълни Любен Дилов-син.

Не такова е виждането на  журналиста обаче. Според него премиерът въобще не е фокусиран във външната политика, но от време на време се справя много добре с нея.

Кои са останалите причини, които според Андрей Арнаудов и Георги Милков доказват, че политиката, която води външният министър Николай Младенов е неадекватна – гледайте във видеото.