За Диана Борлакова битката с рака на гърдата започва преди 13 години, когато тя е едва на 33

За Диана Борлакова битката с рака на гърдата започва преди 13 години, когато тя е едва на 33.

 

Всичко започва с една обикновена профилактика, когато тя разбира страшната диагноза.

 

„Първата мисъл, която ми дойде на мен бе, че няма да видя дъщеря си пораснала. Това беше първата ми мисъл и това ме уплаши най-много. Имах чувство, че светът се срина за секунди. Нищо нямаше значение и всичко имаше друг цвят”, сподели Диана.

 

„Ракът е победим”, твърди Диана след дългата борба, която провежда. „Рак означава борба. Не се примирявайте, приемете, че страдате от тази болест. И си кажете аз ще успея, аз ще я преборя”, допълни тя.

 

„Когато се сблъсках с тази диагноза, бях студентка по медицина. Много трудно и тежко се приема. Имаш чувството, че изпадаш в дупка, в празно пространство. Трябва да надделее желанието за живот, необходима е съпричастност на близките”, каза в „Здравей, България” доц. д-р Здравка Валерианова, изп. директор на СБАЛ по Онкология – София.

 

С нова апаратура лъчелечението може да се прави по време на самата операция. А при откритите в ранен стадий тумори новото лечение може да спести следващ курс лъчетерапия. Всеки, който желае, може да помогне, като преведе пари или на дарителската сметката на инициативата, или като изпрати SMS на DMS номер 17 77.

 

Още за борбата, за живота и методите за лечение на рак на гърдата – във видеото.

 

Репортер: Нина Димитрова