В невменяемост съм от кахър, ставам луд - почвам да бягам наляво - надясно, каза потърпевшият

В непрекъснат страх живее вече 51-годишният Рамадан от Шумен, след като чичо му заклал магарето му за Байряма. Нещастният мъж дори напуснал общата им къща и се изнесъл в схлупена колиба в двора.

В дълбока скръб е потънал Рамадан по магарето си Марко. Мъжът не крие, че живее в страх за себе си, а също и от вероятността да стане убиец. Твърди, че животът му свършил, след като родния му чичо заклал тайно Марко на връх Байряма.

„Като няма пари, какво да коля”, пита чичото Юмер Чобаев.

„Аз в момента съм в невменяемост от кахър и искам да бъда почвам да между хора, защото мога с кахър и да убия някого. Ставам луд, почвам да бягам наляво –надясно”, разказва личната си драма Рамадан Чобаев.

Трагедията му обаче не трогнала жителите на махaлата. Без скрупули те си купили магарешко месо за по 2 лева на кило за празника.

Рамадан твърди, че гладувал, за да има храна за Марко. Освен това добичето било  рядко срещано добро магаре, развивал висока скорост и изпълнявал точно дадените му команди. Това правело загубата му непреодолима.

Рамадан иска да съди чичо си, но няма пари за съдебни разноски. Не приема предложението на Юмер Чобаев да му го плати за 100 лева. Щял да склони поне на 500.

Междувременно обаче живее в страх от чичо си Юмер.

Репортер: Лилия Панайотова