Преглед на печата с водещите на "Здравей, България" Христо Калоферов и Калина Крумова

КАТ предлага спешни промени, а именно 30 км/ч да бъде ограничението на скоростта при преминаване през пешеходни пътеки, пише вестник „Монитор”. Експертите на „Пътна полиция” смятат, че новопредложената мярка трябва да важи 30 метра преди самата зебра. Аргументите са, че с тази скорост, ако на платното внезапно изскочи пресичащ, водачът ще може да спре преди да го е бутнал. Освен това, в София ще бъдат изградени 45 зебри с гърбици, ще продължи и осветяването на местата за пресичане.

България се оказа под кръстосан огън, отбелязва вестник „Преса”. За първи път в историята ни посланици от Европа до Китай и Япония, банки, бизнес, както и Европейската комисия критикуват решения на основни институции в страната. 15 чужди дипломати, инвеститори и трезори се обединиха срещу България заради акт на държавата да наложи такси за зелена енергия. Българската банкова система е заплашена с негативни последици, а правителствата заявяват, че ще изтеглят инвестициите от страната ни.

Междувременно, Европейската комисия обяви, че е възможно да изготви нов междинен мониторингов доклад за съдебната ни система заради избора на конституционни  съдии от парламента. Страната ни е обвинена в толериране на търговия с влияние и корупция на високо равнище.

Три града ще гласуват онлайн на парламентарния вот догодина, съобщава вестник „Новинар”. Кои са те, както и повече за останалите теми от прегледа на печата в "Здравей, България" - гледайте във видеото.