Това заяви д-р Боньо Бонев, главен инспектор по контрола на медицинската дейност

„Не е вярно, че има злоупотреби в „Пирогов”. Всички тези средства, за които се говори, са дадени за ремонт на клиниките”. Това заяви в „Здравей, България” д-р Боньо Бонев, който е единствения подал оставка след уволнението на шефа на болницата д-р Димитър Радановски.

„Ремонтите са целесъобразни за болницата, но са в разрез със закона”, поясни бившият вече главен инспектор по контрола на медицинската дейност. По думите му парламентарната комисия в Народното събрание е обещала промяна на Закона за лечебните заведения, но това не е станало.

 „Последните години „Пирогов” се управляваше много добре”, заяви д-р Бонев. Той е категоричен, че болницата не е затънал в дългове, а напротив - от затънала в дългове, след като е поета от Димитър Радановски се е превърнала в печеливша.

Той отхвърли обвиненията, че секретарка е взимала хиляди левове бонуси.

„Първо, тя не е секретарка, а медицинска сестра”, заяви д-р Бонев. По думите му тя знаела няколко езика, затова приемала пострадалите чужденци.

„Това не е бонус, а заплащане за извършен труд”, допълни д-р Бонев. След изписването ги изпращала до летището, а често й се налагало и да работи със застрахователните компании и да осигурява средствата за лечението на чужденците.