Той се похвали, че блогът му е бил прочетен от над 650 000 души в рамките на 17 месеца

„Самото появяване на хората с домати, означава, че е хвърлен не домат, а жребий. Аз виждам, че има хора, които са готови да протестират коректно и да изказват мнението си. Не искам да правя политически митинг. Те трябва да излязат като общество. Аз искам хората да разберат, че личният интерес може да се запази само по един начин – когато се запази общият интерес. Тоест, когато всички, които не са съгласни с властта през тези 23 години, те трябва да се обединят и да диктуват на т.нар. политици какво да правят”. Това заяви Николай Колев – Босия в „Часът на Милен Цветков”.

 

Изказването му бе породено от малобройния доматен протест, провел се в събота пред Народното събрание.

 

Босия каза още, че не той е бил организатор на мероприятието, но се похвали, че блогът му е бил прочетен от над 650 000 души в рамките на година и девет месеца.

 

Доматената акция се проведе в подкрепа на Николай Колев – Босия, когото полицията арестува във вторник заради хвърлен развален домат по сградата на Парламента. Колев изкара 24 часа в ареста на Първо районно управление, а още на другия ден хиляди хора се включиха в група „Доматена революция” в негова подкрепа.

 

Събралото се множество пред Парламента в събота не бе голямо. Полицаите пазеха протестиращите на далечно разстояние от сградата, поради което доматите се размазваха върху преминаващите наблизо коли.

 

Протестът продължи около час и половина и протече сравнително спокойно. Нямаше нито един арестуван.

 

Какво още заяви Николай Колев – Босия може да гледате във видеото.

 

Целия разговор може да гледате в Nova Play