Подлезът ще се реконструира, ще се добави и видеонаблюдение, увери зам.-кмета на община Триадица

Опасен софийски подлез застрашава живота на минувачите. Оказа се, че в София има 54 подлеза, а в последните 20 години не е изграден нито един нов.


„Подлезът е в потресаващо състояние, мирише на гадни неща, неосветен, вече няма и охрана и е рисковано нощем да се минава оттук”, обясни минаващ оттам ученик.


За да разберем кой носи отговорността за този подлез, потърсихме зам.-кмета на Община Триадица Борислав Бабалев. Той твърди, че подлезът е предаден за стопанисване на Общината едва преди два месеца. До този момент той е бил поддържан от охранителна фирма.


„За поддръжката и експлоатацията на тези подлези в бюджета на Столична община няма заложен нито лев. Сега с разговор със зам.-кмета по финансите, ние успяхме да издействаме така да се каже някакви средства, но те са много минимални, точно както казвате, да могат да се изрежат тези кабели. В новия бюджет на Общината са залегнали средства за поддръжката на тези подлези. А специално за този подлез от догодина започва реконструкция, тука да се прави кръстовище на две нива”, обясни още Бабалев.


Така зам.-кмета на Община Триадица ни увери, че в скоро време въпросният подлез ще бъде реконструиран и ще бъде добавено видеонаблюдение, което да предпазва от вандализъм.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Карина Георгиева