В предаването „Събуди се” Ванеса Пожарлиев разказва за убийството в Америка

Стрелецът, който уби близо 30 души в Кънектикът, е застрелял майка си у дома преди да се отправи за кървавата разправа в училището, където тя е преподавала. Това предава ДПА като се позовава на американски медии.


След като убил майка си, Адам Ланса се качил в колата си и отишъл в училището. 26 души бяха убити там, 20 от тях са деца. После нападателят се самоуби. Предполага се, че стрелецът е страдал от психическо разстройство.


Тази нощ лидери от целия свят изразиха съпричастност с трагедията на американския народ. Предаването „Събуди се” потърси Ванеса Пожарлиев, наша сънародничка в Съединените щати.


„Всичко свърши за около 10 – 15 минути. Новините излязоха може би след час–два. Жертвите в първия момент са били 18 деца. След това две са били транспортирани в близката болница, където са починали. Плюс още шестима възрастни от училището, между които директорката на учебното заведение, училищният психолог и още четирима души, включително и стрелецът, който е 27-та жертва. 28-та жертва е неговата майка, намерена мъртва в къщата й в Ню Таун, Кънектикът”, обясни Ванеса Пожарлиев, която предаде специално за Нова.


По думите й липсва яснота за мотивите на Ланса да извърши подобно престъпление. Тя обаче изтъкна, че в местните медии се коментира, че стрелецът е бил с психически отклонения. Негови съученици пък изразили мнение, че Ланса бил математически гений, доста затворен в себе си, но в никакъв случай агресивен.


Повече по темата може да гледате във видеото.