Това казва Георги Калоянчев пред водещия Карбовски в едно от последните си интервюта

„Смисълът на живота е да го изживееш добре и да помагаш на хората”. Това заяви актьорът Георги Калоянчев в едно от последните си интервюта пред Мартин Карбовски.


„Моя публико, благодаря ви! – обръща се Калоянчев в интервюто – Вие сте причината аз да стана актьор. Вие сте причината аз да стана любом актьор на нашия народ. С вашите аплаузи и вашите сълзи, аз съм се вълнувал на сцената. Който актьор каже, че не обича аплаузите, не е вярно. Всички ги обичаме, но трябва да знаеш колко да им се радваш. Затова, благодаря ти, публико! Благодаря ви много! Благодаря на всички, които все още имат някакво чувство и спомени за моите роли, за моята игра в киното, телевизията и театъра”, казва още Калоянчев.


Пред водещия Мартин Карбовски той си спомни моменти от своето минало. „Сутрин излизам и отивам на репетиция в театъра. След това отивам в телевизията на снимки. После отивам на представление и след него пак на снимки или в телевизията. Аз не знаех децата в кой клас бяха. На първо място винаги беше работата. И хората понеже ме заобичаха, мъже ме спираха да се ръкуват с мен и ми целуваха ръката”, разказва Георги Калоянчев.


Запитан дали има човек, който да го замести на сцената, той отговаря: „Сигурно има мой заместник, но той няма да бъде Калоянчев. Може да бъде по-добър от Калоянчев, по-лош, но точно Калоянчев няма да бъде”.


Година преди да почине, само на 87 години, актьорът твърди, че сцената му липсва и определя света като лутащ се. Той смело твърди, че е обичал всяка своя роля.


„Целият български народ загуби усмивката на лицето си, като си отиде Калата”, заяви актьорът Христо Мутафчиев, който се включи в телефонно интурвю за „Здравей, България” по повод кончината на Калоянчев.


Той разказа, че последно се е срещал с Калата преди около две години на премиерата на „Големанов” под режисурата на Мариус Куркински.


На въпрос какви са уроците, които Гоерги Калоянчев е оставил на българите, Мутафчиев посочи: „Първо, да бъдем чисти и искрени в това, което правим. Да бъдем честни и да не се срамуваме от постъпките си”.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Целият разговор ще бъде излъчен тази събота (22 декември) в предаването „Директно: Карбовски”.