Спортистът е лице на кампанията „Българската Коледа”

„Почувствах участието си като дълг, защото като родител не мога да остана безучастен”.  Това заяви в „Здравей, България” боксьорът и медалист от Олимпиадата в Лондон Тервел Пулев по повод избирането му за лице на благотворителната кампания „Българската Коледа”.

 

Той вярва, че има добри хора и увери, че резултатите от кампанията го доказват.

 

Екатерина Захариева от Президентската инситуцуя обясни в ефира на сутрешния блок ан Нова, че  идеята е кампанията да бъде целогодишна.

 

„Искаме, докато има пари, да приемаме молби за подпомагане. От началото на кампанията са подпомогнати над 5200 деца и над 150 болници. 352 деца бяха подпомогнати миналата година, а около 400 молби се получават всяка година”, допълни тя.

 

Във видеото гледайте историята на 3-годишния Ники от Сливен, който  страда от рядката болест ахондроплазия. Това означава, че организмът му не произвежда в достатъчна степен хормона на растежа.

 

За лечението му са необходими повече от 500 лева всеки месец. Семейството му не може да се справи само и затова търси нашата помощ чрез кампанията „Българската Коледа“.

 

За да помогнете на Ники и други деца в неговото положение, дарете 1 лев с SMS на кратък номер 1117 за абонати на Mtel, Vivacom и Globul или с обаждане на 0900 1117 за фиксирани абонати на Mtel и Mtel.