На обяд пред ДКЕВР ще се проведе поредният протест срещу високите сметки за ток

Пореден протест срещу високите сметки за ток ще се проведе днес пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Той е организиран от представители на ВМРО и е под мотото „На бунт срещу високите сметки”. Началото му е в 12:00 часа.


„Този протест е призив към всички български граждани, които са ощетени. Ще поискаме от министър-председателя да започне процедура по разваляне договорите за приватизация. Искаме също да се направи пълна проверка, каквато бяхме поискали преди три години и да се види дали тези дружества изнасят пари зад граница. Ние твърдим, че те крият и крадат печалба и че изнасят парите ни под формата на консултантски услуги, режийни и други”. Това обясни зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред камерата на Нова телевизия.


Джамбазки поясни, че по време на протеста ще бъде поискано разваляне на договорите с електроразпределителните дружества, тъй като  мощностите „не се управляват добре, качеството на тока е отвратително, напрежението е по-ниско, отколкото трябва, ремонтните работи се бавят, цените се увеличават”.


От ВМРО се заканват протестите да не спрат и поясниха, че вече има планирани такива за четвъртък, неделя (17 февруари) и следващата неделя (24 февруари).


Повече по темата гледайте във видеото.