Маги Желязкова, Иван Ласкин и Денди отпразнуваха първата си ромска Нова година със семейство Братанови...

Българските звезди ТВ водещата Маги Желязкова, актьорът Иван Ласкин и писателят Денди пристигнаха в дома на семейство Братанови в село Лесново точно навреме, за да отпразнуват ромската Нова Година – Банго Васил.

За своеобразното приключение в своята старинна чанта от еленова кожа Денди не пропусна да сложи официални вратовръзки, копринен халат, сребърни прибори. Ексцентричният писател взе със себе си и кученцето си – принц Хирохито.

Маги Желязкова пък, щастлива от факта, че ще попадне сред истинско ромско семейство, подготви по-скромен багаж. За разлика от Денди, който се подготви и с по-официално облекло, тя умишлено пропусна тоалетите и обувките на токчета и наблегна на удобните дрехи.

Иван Ласкин пък отбеляза, че при ромско семейство без нож не се ходи и освен с такъв се „въоръжи” с фенер и вино за домакините.

Още с пристигането си в дома на ромското семейство Маги Желязкова, Иван Ласкин и Денди се включиха активно в подготовката за семейното празненство.

Денди замеси каймата за кюфтетата, а Иван Ласкин ги изпържи, докато Маги приготви пълнена пуйка.

Тримата бяха изумени от чистотата и реда в дома на семейство Братанови. Иван Ласкин отбеляза, че домакините им не отговарят на типичната представа за ромите. Изказването му дойде, след като Братанови се похвалиха, че при тях е задължително средното образование, а една от дъщерите има цели три висши.

Ще се сбъдне ли представата на Денди да отиде със „сантиментални изписана каручка” на пикник, как посрещнаха ромската Нова година и как приеха звездите факта, че трябва да ползват външна тоалетна, гледайте ТУК.