Като цяло обаче вицепремиерът в оставка изиграл важна роля, коментира Бойко Борисов

Симеон Дянков не беше комуникативен с останалите министри от кабинета на ГЕРБ.  Често, за да говорят с него, те трябваше да дойдат при мен”. Така премиерът Бойко Борисов обясни част от причините за уволнението на неговия заместник и министър на финансите.

 
Трябва да има инвестиции, но не такива каквито бяха, когато аз бях кмет на София – 80% от парите се влагаха в столицата и в строителството по морето. И в това отношение Дянков се справяше зле”, коментира още Борисов.
 
Той подчерта, че на финансист номер 1 в оставка му се налагало и често да пътува до САЩ, защото семейството му живее там. Това обаче спъвало работата на колегите му от ведомството.
 
Премиерът разкритикува Дянков и за слабата му работа по създаването на електронно правителство.
 
Като цяло обаче Дянков изигра много добра роля. Неслучайно навсякъде ни хвалят за финансовата ни дисциплина”, заключи Борисов.
 
Той изрази надежда, че нещата, събудили недоволството на народа, могат да бъдат „поправени”.
 
Ако можем да поправим това, да го поправим, ако не – демокрацията е измислила друга начин – предсрочни избори”, каза още Борисов. И допълни, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов може и да не ръководи предизборния щаб на ГЕРБ на предстоящия вот.