Той посочи, че около 100 – 200 млн. лв. годишно е реекспортът на лекарства в България

„Цените на тока, на лекарствата, пенсиите, заплатите и работните места са нещата, които интересуват хората. Защото политиците се сменят, народът остава, държавата остава. Моето предложение е до 70% намаляване на доплащането на лекарствата по НЗОК, което касае най-бедните българи”.


Това заяви в студиото на „Часът на Милен Цветков” фармацевтичният бос Веселин Марешки. Той поиска да участва в предаването, за да апелира за премахването на всякакви комисии за регулиране на енергията, да се направи ново изчисляване на евтиния и скъп ток, и защо евтиният се продава в чужбина, а не остава у нас.


„Около 100 – 200 млн. лв. годишно е реекспортът само на лекарства в България, който е полулегален. По-лошото е, че част от него се краде директно през Здравна каса или през болниците. Може би 50-100 милиона са директни кражби”, посочи той.


Бизнесменът се похвали, че прави 500 млн. лв. годишен оборот от лекарства. „Продавайки все по-евтино, аз имам все повече клиенти, те купуват повече и аз правя по-големи обороти”, обясни пред водещия Веселин Марешки.


Целия разговор гледайте във видеото.