Полицаи не искат кадри на МВР да застават на министерски постове

Студенти и полицаи се включиха във вълната от протести, заляла цялата страна. Някои от недоволните ще участват в Обществения съвет, който ще работи в рамките на бъдещото служебно правителство. Днес ще се проведе първата среща с президента Росен Плевнелиев.


„Тези млади хора могат да разчитат на нашата подкрепа, аз се надявам, че и ние на тяхната, защото става дума за искания, които лежат върху една и съща основа. Цинизмът стана нещо нормално в държавата”, обяви пред камерата на Нова синдикалист от федерацията на служителите на МВР.

 

Той обясни, че Синдикалната федерация има едно основно искане – в служебния кабинет министър или негови заместници да не бъдат хора, които са участвали в политическите кабинети на МВР досега, или са заемали висши ръководни постове. „Защото според нас това са хората, които са отговорни за състоянието на социалният диалог в МВР в момента”, поясни Попов.


Националното представителство на студентските съвети ще бъде представено в Обществения съвет към президента от председателя на организацията - Ангел Георгиев. Исканията на студентите са да имат възможност да се реализират в страната, както и да получават качествено образование в България.


Повече по темата гледайте във видеото.