В противен случай секторът ще изпадне в пълен колапс, смята д-р Емил Райнов

Положението в здравеопазването е драматично и протестите на лекарите са напълно основателни, смятат от БСП.  Според бившия директор на здравната каса д-р Емил Райнов са необходими спешни мерки в рамките на една седмица. В противен случай секторът ще изпадне в пълен колапс.


На какво се дължи поскъпването на лекарствата, вместо обявеното поевтиняване, ще се върне ли държавното подпомагане за малките общински болници, защо болничните бюджети са намалени и предстои ли назначение на неквалифицирани кадри в последните дни на правителството, са част от въпросите на левицата към властта в оставка. Според БСП отговорите трябва да се дадат на извънредно заседание на комисията по здравеопазване в парламента.


„Това трябва да стане спешно. Спешно. Всеки един ден загубен в момента, ще има дългосрочни последици. А за персоналната вина – персонална вина имат всички. Това че някои се крият, не излизат. Пак визирам – Дариткова, шеф на здравната комисия. Министърката, която миналата седмица се опита да яхне протеста. Едва ли не тя цялата в бяло, само касата виновна”, обясни д-р Емил Райнов.


Повече по темата гледайте във видеото.