Пламен Цеков става неконтролиран и несменяем, заяви Мая Манолова

"Аз работя, не протестирам" – това каза председателят на Здравната каса д-р Пламен Цеков на заседанието на здравната комисия, съобщи БГНЕС.

 

По думите му „няма нищо драматично в болниците, в разплащането с тях и при лечението на пациентите, всичко било нормално, с приетите норми и правила”.

 

Управителят на здравната каса д-р Пламен Цеков трябваше да бъде изслушан от членовете на здравната комисия във връзка с напрежението в системата и протестите на лекари и съсловни организации.

 

„Депутатите от ГЕРБ в здравната комисия на Народното събрание дезертираха от участие в заседанието на комисията днес, за да опазят ръководителя на НЗОК Пламен Цеков”, заяви Мая Манолова от „Коалиция за България”, цитирана от БГНЕС.

 

„Пламен Цеков става неконтролиран и несменяем, човек, който е опасен за здравеопазването”, коментира Манолова, след като в началото на заседанието стана ясно, че липсва кворум.

 

От депутатите на ГЕРБ за заседанието дойде единствено председателят на комисията Даниела Дариткова.

 

Според Мая Манолова ГЕРБ спасява председателя на Касата от въпроси в комисията, но „няма да го спасят от гнева на хората”.