Една от целите му е да се финализира публичният регистър на спортните имоти

Получих покана за този пост от президента Росен Плевнелиев”, каза в студиото на „Здравей, България” Петър Стойчев, служебен министър на физическото възпитание и спорта. Това е станало преди повече от десет дни.

 

Стойчев каза, че се е съгласил да поеме този пост, защото няма човек, който да не иска да помогне на родината си в труден момент. „Няма от какво да се притеснявам. Живеем в България и това е нещо нормално”, отговори той на въпрос не се ли страхува от компромати.

 

На нападките на Илиана Раева той отговори, че тя е добър специалист, доказал се в своята област, но думите й не го притесняват. „Критиките й не ме притесняват, защото екипът, които съм сформирал, е от хора с богат опит в администрацията”, каза плувецът и добави, че това, в което го упрекват ще бъде неоснователно.

 

Част от неговия екип ще е и Йордан Йовчев, които ще бъде от двама заместници. „Запазваме предишния зам.-министър Иван Ценов”, уточни Стойчев. 

 

Плувецът съобщи, че през тези два месеца ще продължат да работят някои идеи, които той и екипът му одобряват. „Искам да финализираме и публичният регистър на спортните имоти”, добави той. 

 

По думите му страната ни ще покаже, че е заангажирана борбата да остане в програмата на Олимпийските игри, но по никакъв начин не трябва да се опитваме да налагаме мнение.

 

Какво още каза служебният министър на спорта Петър Стойчев гледайте във видеото.