Казусът се проверява и от прокуратурата

За пореден случай на полицейско насилие алармира 33-годишен мъж от Гоце Делчев. Благой Падарски твърди, че е бил зверски пребит от полицай в районното управление в града. Като причина за побоя Благой изтъква счупено стъкло на личния автомобил на полицая, за което той е несправедливо нарочен.

 

Намираме пребитият Благой Падарски в дома му в Гоце Делчев. По младия мъж ясно личат следи от насилие. Твърди, че местен полицаи е виновен за състоянието му. Някой счупил стъклото на личният автомобил на полицая и той заподозрял Благой. Пратил в дома му полицаи за рутинна проверка.

 

„Закараха ме на сила в полицията. Качиха ме на втория етаж, в присъствие на трима полицаи. Влезе въпросният Димитър Попов и започна да ме удря. С юмруци, с шамари, свали ме на земята, продължаваше да ме удря, после ме хвана за ухото и ме изправи прав. Продължаваше да ме удря, изпаднах в безсъзнание, не помня колко време. След това на стола пак ме вдигнаха, продължи да ме удря, другите полицаи стояха безучастни и гледаха само”, разказа Благой Падарски.

 

Пострадалият твърди, че не няма вина за счупването на стъклото, т.к същата вечер навехнал крака си и прекарал вечерта вкъщи със жена си.

 

Благой разказва, че е бит в продължение на часове. Баща му също ясно си спомня страшната гледката в полицията. След това Благой е откаран в болницата, а по-късно и освидетелстван от съдебен лекар.

 

Благой работи като лесовъд в частна фирма. Жена му работи като помощник-нотариус в Гоце Делчев. Имат и дете. 

 

От полицията отказаха коментар по темата. Изпратиха, обаче официална информация, в която твърдят, че Падарски е разпитван в присъствието на адвокат. Бил и криминално проявен. От публикации в местната преса окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира. В момента казусът с битият Благой Падарски се проверява, както от полицията, така и от прокуратурата. Ако проверката установи превишени полицейски правомощия, ще има тежки санкции, закани се полицейския шеф в Благоевград.