Бившият земеделски министър обвини Клина Илиева за доносите по негов адрес

„Хората искат зрелище, част от него е да вкарат някой министър в затвора”, каза в „България говори” Мирослав Найденов, който беше подложен на атаки от опозицията в последните дни. Вчера от Коалиция за България поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да провери дали през 2009 г. е стопирано досъдебно производство срещу вече бившия министър на земеделието и храните.

 

„На всеки министър могат да му се намерят неща, за които да го вкарат в затвора”, коментира Найденов. Той заяви, че доноси срещу него разпространявала Калина Илиева, която беше скандално назначена за шеф на ДФ „Земеделие” без необходимата диплома и след това уволнена от поста. За превърналата се в нарицателно „Калинка” имало съмнения, че е използвала СРС-та, за да натопи министър Найденов.

 

Найденов коментира и въпроса за това дали по време на правителството на ГЕРБ е оказван натиск върху съдебната власт с думите, че времето, когато прокурорите били викани в министерските съвети е било при управлението на Сергей Станишев и Тройната коалиция.

 

Като едно от постиженията си в МЗХ Мирослав Найденов посочи въвеждането на стандартите за качество на храните, което било правилно от гледна точка здравето на хората. Бившият министър все пак призна, че не е направено достатъчно за доходите на хората, така че повече българи да могат да си позволяват по-качествените храни.  

 

Не е нужно да се връщам на бял кон в министерството, защото не излязох от него с камъни. Когато си тръгнах ме изпратиха с овации”, заяви Найденов.

 

Целия разговор с бившия земеделски министър гледайте във видеото.