В предаването „Дик OFF” тя заяви, че с Иван Костов имат сходни оценки за това, което се случва в страната

Последните 12 години бяха години на сериозна равносметка, не само за политиците, но и за много от хората в страната. Включително протестите показаха един важен момент - че хората живеят зле. Разликата обаче  е, че всеки дава различен отговор на въпроса защо живеят зле”. Това заяви в предаването „Дик OFF” лидерът на Национален съюз „Единство” и евродепутат Надежда Нейнски. 


„В момента има голямо недоволство от това, което представлява живота в България. Недоволство, което аз разбирам и съм сигурна, че хората са прави. Първо – има страхотна бедност, второ, което за мен е по-страшно от бедността е безперспективността. Онова, което никой не говори за него е, че е разрушено доверието в демократичните институции в България. Последните години разрушиха вярата на хората в това, че държавата може по някакъв начин да им помогне. Разрушено бе доверието в прокуратурата, съда, правителството, президента, партиите. Всичко бе поставено под един знаменател, сринато и обезценено”, допълни още Надежда Нейнски. 


На въпрос: „След сериозен развод с Костов защо се прегърнахте отново?” Нейнски отговори: „Кой какво е съсипал е въпрос на субективна оценка. В политиката има хора, които имат сходни възгледи за нещата. През последните години аз се убедих, че с Иван Костов имам много сходни оценки за това, което се случи и на това, което се случва в момента. Аз съм много малка, за да се поставя над голямаат политическа перспектива, която би дало такова мислене. Никой не може да поставя емоции и лични оценки над това, което счита, че трябва да бъде поставено заради хората”, категорична бе тя. 


Според лидера на „Национален съюз „Единство” държавният монопол не е по-добър от частните монополи и цитира стар виц: „Ще ни стрижат, ще ни бият, но и от вълци ще ни пазят”. 


Нейнски припомни, че в правителствата на Симеон Сакскобугготски и на Бойко Борисов са влезли само нови лица в управлението на държавата. 


Запитана за делото срещу медиците ни в Либия, тя обясни, че делото за медиците е било засекретено за повече от 20 години. „Самия факт, че има някакви кръгове, които са засекретили делото, е много показателен”.  


Нейнски припомни още, че от групата медици, която бе задържана, повече от половината бе освободена. „Ние действахме в период, когато България не беше член нито на ЕС, нито на НАТО”. 


Целия разговор с Надежда Нейнски гледайте във видеото.