Боян започва съдебна битка срещу Цветанов, Пенчева и едни от жълтите вестници у нас

Варненецът Боян Максимов, който снима спящи в патрулка полицаи и бе наречен „селски глупак“ от ексговорителя на МВР-Варна, ще търси възмездие от Темида. 

 

Максимов ще съди бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, защото преди време в ефира на „Здравей, България“ го нарече „част от организирана престъпна група“. Искът срещу уволнената Калинка Пенчева пък е заради обидата, казана публично по негов адрес. Половин година след нашумелия случай с Боян Максимов се срещнаха нашите кореспонденти във Варна.

 

Прочулият се като „селския глупак“ Боян разказва, че иска да забрави проблемите от есента на миналата година. Но не съжалява, че е снимал спящите в патрулка полицаи и ги е показал, понасяйки негативи от това. 

 

Обидата „селски глупак“ обаче остава. Малко преди да изтече срока, в който може да търси възмездие, Боян започва съдебна битка срещу Цветан Цветанов, Калинка Пенчева и едни от жълтите вестници у нас. Категорично отрича исковете му да са свързани с изборите. Чак сега успял да събере пари, за да ги заведе. 


Според Боян бившият вътрешен министър е направил същото, заради което е уволнил своята подчинена.


Боян не търси финансова компенсация чрез исковете. Целта му била да покаже как всеки трябва да носи отговорност за своите действия.


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Искра Урумова