Лекциите са интерактивни и с богат видеоматериал

Обучението в интернет печели все повече привърженици. Миналата година най- известните американски университети създадоха проекта „Корсера”, а примерът последваха и в Европа. 11 европейски висши училища обединиха усилия в мащабен онлайн - проект.

 

Студентската аудитория, дървените скамейки, черната дъска и сърдитият професор ще останат в историята. Най-голямата платформа за онлайн обучение в света обединява капацитета на 62 елитни американски учебни заведения. Използва се от над 3 милиона души по цял свят. Сред тях и над 13 хиляди българи.

 

Регистрацията в сайта на всеки от порталите за онлайн обучение дава достъп до стотици курсове от програмата на университетите. Лекциите са интерактивни и с богат видеоматериал.

 

Отскоро е факт и първата голяма европейска платформа, която предлага безплатно над 40 курса на 12 езика. Онлайн студентите могат да черпят от капацитета на най-добрите преподаватели от 11 учебни институции.

 

Всеки завършен курс в платформата осигурява кредит. Постигнатият по този начин резултат може да ни помогне да получим образователна степен, за което вече дължим такса, като тя може да бъде най- много около 800 лева