Мъжът е на 44 години и се нуждае от трансплантация на бъбрек

Две деца от Варна търсят помощ за живота на своя баща. Мъжът е на 44 години, нуждае се от трансплантация на бъбрек и от година и половина е на хемодиализа. Отчаяни, заради липсата на донори у нас и влошаващото се състояние на бащата, децата молят хората за подкрепа.


„Здравейте! Аз съм Елена на 17 години и имам по-малко братче. Баща ни е тежко болен от бъбречна недостатъчност и единственото, за което мечтаем е той да оздравее, да спре да посещава диализното отделение през ден, да продължи да ни бъде Татко!“. С това писмо Елена търси помощ за баща си Диян, който се нуждае от скъпоструваща трансплантация.


„Надявам се той да оздравее. Да спре да посещава диализното отделение през ден, да бъде с нас с брат ми”, обяснява Елена Димова.


Диян година и половина криел, че е на диализа, но здравето му се влошава. Регистриран е в Агенцията по трансплантации, но засега донор няма. Няма братя и сестри, баща му е починал, а майка му не може да стане донор, защото е със старчески диабет.


„Ние може да сме регистрирани и да чакаме в продължение на 10 години, а средната продължителност на диализата е от 5 до 7 години. Оттам нататък, който му издържи сърцето живее повече”, пояснява Диян Димов.


Елена се свързала с клиники в Турция и Германия, където били готови да помогнат, но на цена между 50 и 120 000 евро, които са непосилна сума за семейството. Затова децата се надяват на дарителите.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Искра Урумова

 

Можете да дарите в дарителската сметка в ДСК:

IBAN - BG23STSA93000020883388

BIG kog - STSABGSF

 

Повече информация вижте на сайта dianbg.hit.bg