Всяка зодия трябва да използва определено ароматно олио или ежедневно, или за релаксация

Знаете ли коя миризма и растение пасва идеално на зодията ви? Джудит Уайът, автор на "Аромотерапия за цял живот", твърди, че всяка зодия трябва да използва определено ароматно олио или ежедневно, или за релаксация.


Овен: Лавандула – имате склонност да се натоварвате с прекалено много отговорности в живота. Лавандулата е в полза на борбата с инфекциите и помага да се отпуснете.


Телец: Портокал - хората, родени под този знак, често имат проблеми с врата и за тях е най-важно техните дихателни пътища да са здрави и свободни. За телците масло от портокал е благоприятно и предразполага към нови преживявания.


Близнаци: Евкалипт – тази зодия трябва да се грижи за своите дихателни органи. Евкалиптът повишава общата устойчивост на организма и предотвратява болести на кръвоносните съдове.


Рак: Здравец - вашата чувствителност може да доведе до различни проблеми, като например проблеми с храносмилането, нервност или обрив на кожата. Здравецът ви успокоява, отпуска, улеснява храносмилането и почиства кожата.


Лъв: Бергамот - вие сте склонни към проблеми със сърцето, пристъпи на тревожност и гняв. Бергамотът ще ви поукроти и ще ви превърне в една безгрижна личност.


Дева: Кедър - имате склонност да бъдете перфекционисти, да се засипвате сами с купища проблеми. Кедърът ще ви остави на земята и ще улесни вашата почивка и релаксация.


Везни: Лимон - хората родени под този зодия имат чести проблеми с пикочния мехур и бъбреците. Лимонът ще ускори разпадането на токсините в тялото и ще пречисти цялата система.


Скорпион: Иланг – иланг - вие трябва да се научите да изразявате потиснати чувства и да поработите на самочувствието. Иланг-иланг повишава настроението. Съблазнителният и тежък мирис на това растение, открито на островите в Индийския океан, се използва и като афродизиак.


Стрелец: Лайка - вие сте човек, пълен със сила - вашата ловкост привлича хората около вас. Чаят от лайка ще ви помогне да се отпуснете, ще ви успокои и ще намали нервността и напрежението.


Козирог: Сандалово дърво - на вашия знак господар в Сатурн, планетата, която контролира всички големи промени в живота. В периода на промяна най-важни са смелостта и упорството, с които ви зарежда сандаловото дърво.


Водолей: Пачули - хората, родени под знака на Водолей, често имат ревматични проблеми и проблеми с гръбначния стълб, костите, мускулите... Пачулите имат антисептично действие, успокояват възпалението, освежават и укрепват организма.


Риби: Джинджифил – масло от тази китайска билка е най-добрият избор за Рибите. Тя укрепва организма, стимулира кръвообращението и помага на настроението.