Според представители на партията те са довели до изолацията на ГЕРБ

Ново "кърваво писмо" се появи в ГЕРБ срещу Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Цветомир Паунов. 


В петък вечерта се е състояла среща на членове на ГЕРБ, които искат промяна в ръководството и в поведението на партията, разкри в „На светло” водещата Люба Кулезич.

 

В студиото на предаването двама от бунтуващите се ГЕРБ-ери – Иван Петров – бивш полицейски шеф и бивш депутат от Хасково, и Павел Димитров – бивш областен координатор на ГЕРБ във Варна, обясниха исканията и целите си. 


"Сбирката в петък не е първата, която провеждаме. И на предишната такава присъстваха представители на всички областни структури на политическата партия. Там влизат настоящи членове на Изпълнителната комисия, бивши и настоящи народни представители, бивши и настоящи областни координатори, бивши министри. Това, което правим, не е скрито, коментирано е с Борисов. С това отворено писмо ние искаме да поставим нещата в ГЕРБ на по-прозрачна основа”, обясни Иван Петров.


„Това, което сме написали в отвореното писмо, сме обсъждали и на две срещи с г-н Борисов преди седмица. Въпросите, които сме поставили, не се различават”, обясни Павел Димитров.


Той допълни, че представили на всички области излъчили контактна група от 5 човека, която включва него и другия гостуващ в „На светло” - Иван Петров, както и Емил Димитров, Недялко Недялков – бивш областен управител на Стара Загора, и Костадин Хаджигаев – бивш областен управител на Благоевград.


„Основните ни искания са насочени към това г-н Борисов да отстрани от ръководството на партията и парламентарната група Цветанов, Фидосова и организационният секретар Цветомир Паунов. Ние считаме, че техните действия са довели до неприятното за нас състояние на партията”, обобщи Павел Димитров.


Той отбеляза, че предсрочните парламентарни избори не са победа за ГЕРБ и че въпросната тройка е причина за изолацията, в която попадна партията.


„Това, че има кадруване, смяна и че идват нови млади хора няма нищо лошо, няма нищо лошо. Въпросът е, че се назначиха хора, които бяха или в близкото обкръжение на Цветанов, или по някакви икономически и лични интереси, категоричен бе Иван Петров.


Павел Димитров допълни, че напрежението дошло и от начина, по който били направени кадровите промени в местните структури:


„Едно унизително отношение, мачкане, дистанциране, изолиране на областните координатори. Именно тези двамата, дори тримата мачкаха.”


Ако не бъдат изпълнени представените исканията, ще бъде подкрепено създаването на нов център-дясно проект, уточниха гостите в студиото. По техни думи, напрежението срещу Цветанов в партията зрее от 2 години.

 

Целия разговор в студиото гледайте във видеото.