Той коментира искането на оставката му от представители на ГЕРБ

"В голямата си част от всичко това, което тиражират моите колеги, е, че нещо е станало преди 2 години. Тогава бяха т.нар. местни и президентски избори и когато се обсъждаха кандидатурите за кметове. За всеки един избор ние сме правили освен съответните общински събрания за номинации и социологически изследвания във всички областни градове.”
 

Така Цветан Цветанов зам.-председателят на ГЕРБ отговори на искането на оставката му и на обвиненията, че той и Искра Фидосова са окупирали ГЕРБ, че стила и методите им на работа са много груби и че всъщност те са виновните за изолацията на партията.


Той бе категоричен, че не е възможно ГЕРБ да се разцепи:


„ГЕРБ има своя партиен и политически живот и всички тези промени, които са станали на общинско ниво, са на база на обществени очаквания и партийни очаквания.”


Той допълни, че с Бойко Борисов са си говорили по темата и че предвиждат да проведат срещи с всички общински и областни структури, за да бъде направен цялостен анализ на резултата. 


Целия разговор в „На светло” между Цветан Цветанов и Иван Петров и Павел Димитров, поискали оставката му – гледайте във видеото.