Според тях трябва да бъде въведен образователен ценз при гласуването

„Преди 23 години сгрешихме, когато послушахме Жельо Желев и си отидохме вкъщи, ето го резултата сега – заинатили са се и не искат да дадат властта”, каза в „Здравей, България” музикантът Кирил Ампов и добави, че само с оставка няма да стане.

 

"Хората трябва ясно да поставят исканията си пред президента, пред правителството, пред Народното събрание", заяви Ампов.

 

„Сега трябва да внимаваме да не ни излъжат пак”, каза от своя страна музикантът Васил Гюров. Той добави, че проблемът е, че у нас няма демокрация. „Политиците и корпоративните интереси са слети, те са едно цяло”, добави той.

 

По думите на блогъра Асен Генов с идването на власт на Сергей Станишев е натиснат детонаторът и цялата конспирация на прехода е изложена на показ. „За мен е важно какво можем да направим оттук нататък”, добави той.

 

По думите му държавата вече не е легитимен представител на обществения и публичния интерес. „Аз съм "за" незабавна оставка на правителството. Трябва да се проведат избори по нови правила", добави Генов.

 

Васил Гюров и Кирил Ампов се обединиха около мнението, че трябва да бъде въведен образователен ценз при гласуването.

 

Целия разговор гледайте във видеото.