В същото време здравното министерство започва проверка за финансовото състояние на болницата

Лекарите от Специализираната болница по онкология в София отново излязоха на протест. Персоналът на лечебното заведение е против смяната на Съвета на директорите

 

В същото време здравното министерство започва проверка за финансовото състояние на Онкологията. Според досегашния директор на лечебницата  през последните три години били на печалба.

 

Протестът на персонала беше символичен. Служителите на Онкологията се заканиха, че ще излизат „на кафе” пред болницата, докато здравният министър Таня Андреева не промени решението си Петранка Троянова да  се върне в болницата като част от Съвета на директорите. 

 

„Това е един човек, който колегите не приемат именно заради начина на управление. Две години тя не можеше да се оправи с щатното разписание на болницата, със структурата на звената в болницата. Беше сложила едни дирекции в администрацията, една раздута администрация, което не отговаряше на едно лечебно заведение от нашия тип”, каза доц. Здравка Валерианова, изпълнителен директор на СБАЛ по Онкология.

 

Протестиращите се съмняват и в обективността на стартиралата днес проверка.  Според лекарите промените от миналата седмица са само началото. Те са убедени, че след смяната на членове от Съвета на директорите ще последва и смяна на цялото ръководство на болницата.