Тя сподели още, че през двата месеците в ареста е чувала децата си само по телефона

„Все още не мога да осъзная, че съм на свобода. До последно мислех, че това няма да се случи, тъй като това се случва за първи път в България”, каза в предаването „Здравей, България” Гергана Червенкова, заплашена от екстрадиция в САЩ за наркотрафик, където я чака затвор от 68 години.

 

Гергана беше пусната под парична гаранция от 1000 лева във вторник, но окончателното решение на съда за това дали ще бъде екстрадирана в САЩ и дали ще лежи там в затвор, ще стане ясно на 19 юли. Тя не е виждала двете си деца близо два месеца.

 

Дано щастието ни да не трае кратко”, каза Димо Червенков, съпруг на Гергана.

 

Тя разказа, че след като са я пуснали, децата й през цялото време са я прегръщали и казвали, че им е липсвала. „Беше невероятно. Много съжалявам, че се разделихме за толкова дълго време”, добави Гергана.

 

Младата жена сподели още, че през месеците в ареста е чувала децата си само по телефона. „Решихме да не идват при мен. Беше важно да запазим психическото им здраве”, каза тя и добави, че ситуацията е била много тежка.

 

Мъжът й разкри, че всеки път, когато е ходил да я види, му се е късало сърцето, защото съпругата му е била затворена като животно

 

Целия разговор с Гергана Червенкова и семейството й гледайте във видеото.