По думите на Данаил Папазов шофьорът е карал с над 100 км в час

Шофьорът на таксито, който пиян изгуби управлението върху колата и се вряза в хората на автобусната спирка,  се е движел с над 100 километра в час. Това обяви в "Здравей, България" транспортният министър Данаил Папазов. И обеща  спешни мерки за контрол над таксиметровите водачи.

 

Първото предложение, което обеща министър Папазов: „един път употребявал алкохол, водачът според мен не трябва да получава никога повече лиценз да управлява такси”.  

 

Така пиян шофьор няма да може да работи в обществения транспорт или таксиметровия бранш, но след изтърпяване на наказанието, ще може да кара личната си кола. От ведомството ще поискат и промяна в методиката на психотеста.

 

Според Папазов всеки шофьор в обществения транспорт и частните таксиметрови фирми трябва да има досие, в което да са описани всички негови нарушения на пътя и до което специалисти и проверяващи да имат достъп. 

 

Папазов подчерта, че няма как до всеки един таксиметров водач да има дрегер затова вижда решение във вътрешния контрол на фирмите. 

 

Транспортният министър прехвърли топката и в ръцете на силовите си колеги и съдебната система. Според него безконтролното шофиране е плод на твърде леките наказания. 

 

„Аз този случай лично ще го следя, за да видя какво ще е наказанието му на този шофьор, за мен той е един чист убиец”, заяви министърът.

 

Папазов оцени евентуална присъда от 5 до 15 години на шофьора от спирката на „Цариградско” като твърде малка.