По данни на НОИ на всеки 100 работещи се падат 80 пенсионери

Футболът извън закона – тази констатация споделя в. „Стандарт” от първата си страница и продължава – Боби Михайлов е нелегитимен, а конгрес ще оправя батака. Колегите са се допитали и до юристи, според които са атакуеми всички решения на изпълкома и комисиите от 2009 г. насам.


Продължаваме със заглавие от първата страница на в. „Преса” - на всеки 100 работещи се падат 80 пенсионери. Данните са на НОИ и представляват истинско изпитание за пенсионната система. Здравословното ниво е 250 заети да издържат 100 възрастни. За сравнение през 91 г. положението е далеч по-добро.


Притеснителни данни споделя от първата си страница и в. „24 часа”. Вестникът цитира премиера Орешарски, според когото държавата дължи на фирмите 776 милиона лева ДДС при традиционни нива от 250 милиона. „Явно така е пълнен бюджетът”, каза Орешарски и попита откъде да вземе половин милиард, за да върне дълга до разумни нива. 


В. „24 часа” показва на първата си страница снимка от почивката на Петко Димитров и Яна Акимова. Две седмици след като Орлин Павлов призна за първи път в ефира на „Събуди се”, че вече не е с Яна, новата светска двойка се показа в социалните мрежи.