През седмицата гимнастичката спечели за България бронзов медал от Универсиадата в Казан

През седмицата гимнастичката Силвия Митева спечели за България бронзов медал от Универсиадата в Казан. В колекцията на едно от „златните момичета” на художествената гимнастика присъстват медали от световни първенства, европейски първенства и Световната купа. През изминалото лято Силвия зае 8-мо място на Олимпийските игри в Лондон. Само от началото на тази година пък българката се нареди четири пъти втора и веднъж трета в различните етапи на турнира Гран При. 27-годишната русенка се състазава от 6-годишна, като нейн треньор от самото начало е майка й.


Силвия похвали ораганизаторите на Универсиадата в Казан и дори я определи като по-добра от Олимпийските игри, които се проведоха в Лондон.


По време на състезанието в Казан, в страната ни Мария Гигова бе наказана. На нея й бе забранено да съдийства до 31 декември 2014 г. Запитана дали се отразяват подобни скандали на родната гимнастика, Силвия заяви:


„Не съм много наясно със скандала, тъй като той се развихри, когато бяхме на състезание в Казан. Но не е замесена само Мария Гигова. Става въпрос за абсолятно всички съдии по целия свят. На самата Универсиада беше напрегнато. Имаше проблеми. Още не се зане какво точно се случва. Вчера заминаха всички съдийки да си повтарят изпита за съдии пред Международната федерация по художествена гимнастика. В момента има затишие, в което не се знае какво се случва. Надявам се от Международната федерация да разрушат проблема, защото на нас другия месец ни предстои Световно първенство”, обоснова се тя.


Силвия този месец сключи и брак, като церемонията се състоя между няколко от най-важните състезания за сезона. След Световното първенство гордостта ни в художествената гимнастика ще замине на сватбено пътешествие.


Целия разговор гледайте във видеото.