Разказът на човек, претърпял трансплантация на сърце

„Аз съм сигурен, че ще бъда свързан с тази кауза – донорство и трансплантации. Това е много важно да се случва и трябва да става”, заяви журналистът Георги Пеев, който преди дни претърпя трансплантация на сърце. Донорът е бил 38-годишен мъж с неговата кръвна група, което е от изключителна важност за изваршването на трансплантацията.


Пеев в началото дори не знаел за своя проблем със сърцето, тъй като страдал от бъбречна недостатъчност.


Аз имам от доста време проблем с бъбреците – бъбречна недостатъчност, хемодиализа, после минах на перитониална диализа. И изглежда от тази бабречна недостатъчност не е увредила сърцето. И се оказа, че дилатативна кардиомиопатия не се лекува – сърцето става голямо като торба, трудно работи и в един момент спира”, разказа той.


„Живея така, че да бъда пълноценен за себе си и за семейството си, защото аз съм такава кръвна група, че в България са можели да ми дарят пет човека. Нее  толкова рядка кръвната група, но не мога да приемам всичко. Чаках малко. Аз съм един щастлив човек, защото чаках по-малко от година за трансплантацията”, похвали се Георги Пеев.


Той не намери думи да изрази благодарността си към близките на загиналото момче, които решили да дарят органите му и заяви: „Ще намеря начин, по който да се отблагодаря на близките на донора”.


Целия разговор гледайте във видеото.