Изнудване и рекет докарали Любомир Симеонов до постъпката

Соня е съпруга на Любомир Симеонов, който застреля банкова служителка в Бургас. Когато научила за убийството тя била шокирана – никога не предполагала, че съпругът й може да посегне на човек. В понеделник сутринта банкерката Павлинка Йовчева бе застреляна на улицата. 55-годишната жена била улучена в сърцето, докато отивала на работа. Няколко часа по-късно стрелецът Любомир Симеонов се предаде сам в полицията в Сливен. Двамата със Соня не са разведени, но се виждат рядко, тъй като тя работи в София, а неговият бизнес е в Бургаско.

 

В студиото на „Всяка неделя” Соня сподели, че у Любомир не е настъпвала някаква промяна, която да го докара до там да извърши убийство. „За мен продължава да е същият, какъвто си беше. Просто от две години в душата му е назрявал цирей, който избухна.”

 

Фирмата на Симеонов се развивала добре и той кандидатствал по програма за инвестиционен проект, във връзка с който бил изнудван. Според Соня до този момент Любомир е имал оборотни кредити, които погасявал редовно. „Проблемите му започнаха по-късно. След като му одобриха проекта, той отиде да потърси обещаното финансиране и тогава беше поставен в този капан”, разказва Соня. На съпруга й поставили условие да смени строителната фирма, която ще изпълни инвестиционния проект.  

 

В ефир Соня сподели, че съпругът й е получил подкрепа във Фейсбук. „Много хора са в тази ситуация... Ако животът беше нормален, хората нямаше да се вкарват в тези игри”, отбеляза съпругата на задържания бизнесмен.

 

Тази седмица Соня разкри пред медиите, че бизнесът на Симеонов на практика не е функционирал напоследък, след като дал над 100 хил. лв. за изготвяне на проекта за европейско финансиране, а от банката отказали да му отпуснат обещания кредит. Любомир подавал множество сигнали до различни институции, че е рекетиран – в президентството, БНБ, Комисията за защита на конкуренцията. Той се занимавал с търговия с билки от 1997 г., след като се пенсионирал като военен. Клиентите му били предимно на външния пазар. Искал да разшири бизнеса си, като инсталира специална линия за сушене на плодове и зеленчуци. Проектът му предвиждал да се отворят още 27 работни места.

 

Целия разговор със съпругата на Любомир Симеонов можете да проследите във видеото.