Иво Николов разкрива тайната във „Фото пътеводител на българските водопади”

Маркетинг специалистът Иво Николов гостува в студиото на „Здравей, България”, за да представи своята нова книга. Във „Фото пътеводител на българските водопади” той е поместил над 300 уникални снимки.

 

Информацията за водопадите у нас е много оскъдна, но в продължение на пет години той намира почти всички от тях. Като най-красиви определя Боров камък, Рилска скакавица, Райското пръскало и Чипровския водопад.

 

Има замърсяване около водопадите, но при по-известните е повече. Освен това около водопадите въздухът е един от най-чистите в света. Причината е, че при разбиването на водата в скалите, въздухът се насища с отрицателни йони и влияе много добре върху здравето на човека”, казва фотографът.

 

Есенно време водопадите са изключително красиви, заради промяната в цветовете на листата, но тогава някои водопади пресъхват. Най-добре е да се посещават след дъждове, през пролетта или началото на лятото. През март, април,май и юни са най-пълноводни”, съветва той.

 

Николов обясни, че има и определена специфика на работа при снимане на водопади, която също е обяснена в пътеводителя. При някои от тях посетителите могат да се гмуркат, а при други дори да минат зад пада на водата.

 

Маркетинг специалистът допълни, че някои водопади все още не са включени, но ще бъдат допълнени при следващото издание на пътеводителя.

 

Цялото интервю, както и някои от невероятните кадри гледайте във видеото.