БСП е отговорна за няколко реформи, включително партийната, смята социалистът

При преобладаващата част от асфалтираните от правителството на ГЕРБ шосета има огромен компромис с качеството, каза депутатът от левицата Димчо Михалевски в "Здравей, България". 

 

Михалевски коментира цял спектър от теми, свързани с делата на днешните и бившите управляващи – от реформите, до „калинките”. Социалистът говори и за пътищата – асфалтовите на ГЕРБ и политическите на БСП.

 

„80% от новите пътища, финансирани по държавните инвестиционни заеми по Регионално развитие в момента са дали дефект”, посочи народният представител, според когото не само количествено, но и качествено пътищата на ГЕРБ не струват.

 

Причината според Михалевски е в дъмпинговото съревнование между фирмите, което ги е декапитализирало. Добрата новина е, че ремонтът на дефектните участъци ще е за сметка на изпълнителите.

 

 

Депутатът коментира и развитието в политика от последните дни, включително надиграването между управляващи и опозиция в парламента около вота на недоверие в кабинета „Орешарски”. „Антисистемната игра срещу парламентаризма е много опасна в момента и трябва да направим всичко да я спрем”, отбеляза той. По думите му ключовата дума в описанието на сегашната ситуация е „нестабилност”. „Изборите бяха резултат на едно дълбоко противопоставяне в обществото, което продължи и след това”, припомни Димчо Михалевски

 

БСП може би има още по-голяма отговорност от ГЕРБ”, смята народният представител. „Трябва да се направят няколко ключови реформи. Самата партия трябва да се реформира много дълбоко”. По думите на Михалевски хората трябва да видят в БСП прозрачност в начина, по който се вземат решенията в партията, самата тя също е отражение на всичко, което се случва в обществото ни през последните 23 години.

 

 

Михалевски коментира назначенията във властта на фона на обвинения в поява на нови калинки в управлението на страната. Социалистът е на мнение, че предложеният за заместник-министър на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов от ДПС не отговаря на изискванията за това много специфично министерство. „Наистина човекът има доста организационни качества. Не бих му сложил етикета 'калинка'”, отбеляза обаче депутатът от "Коалиция за България". 

 

По думите на Михалевски управляващите се опитват запушат много пробойни в битието на българите. Липсва обаче дългосрочният поглед. Противодействието срещу олигархичните кръгове е в създаването на средна класа в България, убеден е представителят на левицата.

 

Целия разговор с Димчо Михалевски можете да проследите във видеото.