БСП събирала коалиция за връщане на пушенето по заведенията

БСП събирала коалиция за връщане на пушенето по заведенията. Според социалистите 3 милиона и половина българи искат да се отмени сегашната пълна забрана, съобщава в. „Сега”. Няколко студени дни накараха управляващите от БСП да зарежат другите си задачи и да се разбързат със забравеното покрай лятото обещание да се отмени пълната забрана за пушене в заведенията. Във вторник социалистите ще решават дали готовият законопроект за либерализация на режима за пушене да влезе за обсъждане в парламента. Не е ясно какво е разположението на силите по този въпрос.


ГЕРБ ще убие вота на недоверие – той не може да е ежедневие, твърди лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за в. „24 часа”.


„Протестна мрежа” абдикира от протестите, пише в. „Дума”. В специално обръщение недоволните от властта призоваха хората за протести основно един път седмично, в четвъртък - от 18:30 ч. Това дръпване от всекидневните протести е обяснено с работните ангажименти на хората, които протестират.


И синдикатите се разтревожиха от „широките пръсти” на властта – такова заглавие намираме във вътрешните страници на в. „Сега”. Реформаторският блок иска необлагаем минимум за доходите, нов Кодекс на труда и отпадане на осигурителните прагове.


Рехабилитаторка от Специализираната болница по рехабилитация – Кюстендил счупи крачетата на невръстно момченце на 1 година и 3 месеца, сигнализира в. „Монитор”. За случая сигнализира бабата на младия Жорко, която е публикувала съобщение на стената си във Фейсбук. Жената разказва, че на 27 септември 2013 г. по време на рехабилитация служителка от здравното заведение проявила насилие върху Георги Кръстанов, като му е счупила двете крачета в коленете.

 

Информация и за другите актуални теми от пресата ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.