По думите му в Европа има облекчен режим за пушенето на закрито, а тук бизнесът е даден на кучетата

„Колегите ми подкрепят забраната за пушене на закрито, но те не могат да платят тази висока цена. 57% от брутния вътрешен продукт се реализира от услугите, икономиката буксува. Вижте колко са обезверени тези 150 000 човека, които са в този бранш. Във Франция, Австрия и Германия има облекчен режим за пушенето в заведения, а не си дадохме бизнеса на кучетата”, каза в „Здравей, България” Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

 

„Ние не можем да се съгласим с това, което се говори в момента и ми е много тъжно, защото всеки ден виждаме страданието на пасивните пушачи”, каза Д-р София Ангелова от Дружеството по белодробни болести. По думите й хората, които ни управляват, трябва да мислят за здравето. „Тези прегради в заведенията не помагат”, добави тя. По думите й не цигарите са виновни за лошото икономическо състояние

 

Този закон съсипва бизнеса, особено в провинцията”, каза Рагин и добави, че по същия начин трябва да се води борба и с наркотиците. „Трябва да се намери начин да се борим с този порок”, като още той.

 

„Искаме здравият разум да надделее, за да може бизнесът да оцелее, за да има повече пари за болните от рак”, каза Рагин.

 

Целия спор по темата да се пуши ли в заведенията или не гледайте във видеото.