Важно е участниците да са интелигентни и да могат да комуникират с публиката

Много е важно да се уцели точната мярка между качество и комерсиалност в X Factor. Спомням си как започнахме работа с Белослава. Тя беше твърде категорична в собствената си естетика. Интелигентният артист обаче би направил лек завой към това да създаде критична маса от почитатели, които да му дадат свободата да бъде себе си. Ако започнеш с рогата напред, ще имаш само една тясна група от слушатели и няма да успееш да я надскочиш”, сподели съдията в X Factor Велизар Соколов-Заки. Той коментира в „На кафе” емоциите и преживяванията след първия концерт на живо в X Factor заедно с актрисата Деси Тенекеджиева.

 

За Заки това е първи конкурс като жури, но той е напълно подготвен, тъй като е завършил право и е юрист. В първия момент е бил доста шокиран от предложението да стане част от него, но решението да приеме в крайна сметка е било много лесно.

 

Според изпълнителя от „Авеню” е много важно участниците в музикалния формат да са интелигентни. „Дори и най-брилянтният вокал може да стои нелепо на сцената, ако не умее да комуникира с публиката. Те трябва да притежават именно този X Factor”, допълни Заки.

 

Смятам, че тази година има две момичета, които са феноменални – Таня и младата Ана-Мария. Всички останали също се представиха невероятно. Не мога да кажа, че имаше лошо изпълнение”, добави Тенекеджиева.

 

Менторът на Таня сподели своите впечатления от работата с нея до момента. „Тя е моя битка от самото начало – когато се появи, тя беше много шокираща. Но когато тя запя, си дадох сметка, че има много голяма празнота на българската музикална сцена. Таня може да върне симпатиите към рок музиката. Предизвикателството в случая е да не я накараме да се върне към музиката от преди 30 години. С Ана-Мария трябваше да взема невъзможното решение да избера нея или Михаела. И двете се представиха брилянтно, но в крайна сметка решихме, че Ана-Мария е по-зряла в това, което прави”, завърши Заки.

 

Гостите коментираха и първите елиминации, в които лице в лице застанаха Георги и Теди.

 

Цялото интервю със Заки и Деси Тенекеджиева гледайте във видеото.